Status på RGG efter byrådsmøde 4/3-24

Kære alle

På byrådsmødet i mandags besluttede byrådet, at der skal arbejdes videre med udgangspunkt i ansøgningen Ringsted Go Green fra Biocirc.
Som tidligere nævnt – og som I sikkert alle ved – så kan det jo blive et ret omfattende VE-anlæg her i området ved Nordrup, Farendløse og Ørslev, især ved Nyhuse-området. Se billedet.
Man kan jo håbe, at byråd og udvikler husker, som en af politikerne udtalte, – at vedtagelsen “… er hverken et ja eller nej til RGG, – men en tilkendegivelse af, at vi (Ringsted Byråd) gerne vil arbejde videre med et samlet projekt…”.
Kværkeby-Fjellebro-området er nu også inddraget i det store projekt.

Se vedtagelsen her:
Byrådsmøde R.K.-04.03.2024-pkt.14 VE-anlæg

Efter vedtagelsen går en masse undersøgelser i gang, som skal godtgøre, om et anlæg kan, må og eventuelt skal ligge som ansøgt.

Nu skal de aktuelle lokalråd (herunder Ørslev Landsbylaug) – sammen med de mest berørte potentielle naboer – arbejde videre ud fra beslutningen. Vi har talt om, at få opstarten en VE-forening med professionel hjælp – og med økonomisk støtte fra såvel kommune som stat.
En VE-forening skal bl.a. forhandle og varetage maksimal indflydelse på og kompensation fra et potentielt anlæg ud fra ansøgning og byrådets vedtagelse.

Mvh

Kjeld – på vegne af bestyrelsen af Landsbylauget.